De Monitor

Politie Online

Wet-en regelgeving

Sociale media is anno 2018 niet meer weg te denken uit de samenleving. Ook bij de politie speelt sociale media een steeds grotere rol. Door het gebruik van Twitter en het maken van vlogs op Youtube wil de politie transparant zijn en hoopt op meer aansluiting met de samenleving, maar hoe gaan politieagenten eigenlijk te werk als het gaat om de privacy van de betrokkenen in de video’s? Wat valt er eigenlijk te achterhalen uit de herkenningspunten zichtbaar in verschillende vlogs?

Na het kijken van 190 video’s zijn er 36 ernstige gevallen geweest die de privacy schond op één van de bovengenoemde manieren. Deze 36 gevallen hebben wij geanalyseerd en de meest opvallende herkenningspunten genoteerd. Deze herkenningspunten zijn terug te zien in de virtuele straat.

Rijd zelf door de straat en klik op de verschillende herkenningspunten om extra informatie te lezen. Deze zijn te herkennen aan het bolletje bij het herkenningspunt.

Scroll om te bekijken
Wat zijn ernstige gevallen?
Lees meer over straat betrokken Lees meer over straatborden Lees meer over auto's en kentekenplaten Lees meer over persoonlijke kenmerken Lees meer over gevels en huizen

Politie Online

Wet-en regelgeving

Wij van De Monitor vragen ons af of de privacy van de burger voldoende wordt gewaarborgd door te veel herleidbare aspecten herkenbaar in beeld te laten in de vlogs op Youtube.

Wilt u meer informatie over dit onderwerp, of de volledige uitzending van De Monitor, politie online terugkijken? Dat kan op https://demonitor.kro-ncrv.nl/uitzendingen/politie-online. Onze verslaggevers en research team zijn nog druk bezig met dit lopende onderzoek.